У селищах владика поспілкувався з місцевими жителями, обговорив з ними потреби, дізнався, як можна допомогти постраждалим від пожежі. Ті, своєю чергою звернули увагу, що на сьогодні не відчувають потреби в одязі, а гостро мають потребу в будматеріалах, господарському інвентарі та продуктах.

Наразі у храмах Сєвєродонецька йде збір гуманітарної допомоги постраждалим від пожежі жителям довколишніх селищ та збирають кошти для потреб погорільців.

Клірики Сєверодонецької єпархії вже передали допомогу жителям Луганської області, які постраждали від лісових пожеж, а в Білоцерківській та Одеській єпархії оголосили збір гуманітарної допомоги.

10 жовтня 2020 року єпископ Новопсковський Іринарх з благословення митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима привіз гуманітарну допомогу в село Сиротине Луганської області. Саме в цьому населеному пункті пожежа знищила 80% житлових будинків. Крім необхідних речей і продуктів, привезли господарський інвентар, в якому на сьогодні люди мають потребу найбільше — розбирають завали своїх згорілих будинків і розчищають територію.

Раніше гуманітарну допомогу жителям Сиротине та Воронове привозили зі Свято-Тихонівського храму смт Білокуракине, храму на честь преподобного Олександра Свірського смт Лозно-Олександрівка Білокуракинського району, Другого Свято-Митрофанівського храму м. Лисичанська та Свято-Троїцького храму м. Кремінна.

Теги: