У Вінниці 13 жовтня 2020 року на запрошення командира в/ч 1445 підполковника Миколи Верпети владика Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський ПЦУ, прибув у розташування 131-го Окремого розвідувального батальйону, де взяв участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України. У військовій частині архієпископ Михаїл звершив освячення меморіалу загиблим воїнам-розвідникам і відслужив панахиду.

З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія владика нагородив військовослужбовців медалями «За жертовність і любов до України» й подарував для молитовної кімнати, яка облаштовується у частині, ікону святителя Миколая Чудотворця та духовну літературу.

Цього ж дня в місті Овручі Житомирської області відбулося відкриття пам’ятника полеглим захисникам України у російсько-українській війні. З благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, ієрарха ПЦУ, у заході взяв участь благочинний Овруцького району ієрей Олександр Дячук. Настоятель храму на честь святителя Макарія Овруцького міста Овруча звершив заупокійну літію за загиблими українськими воїнами та освятив пам’ятний знак.

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та в День захисника України, біля кафедрального собору Різдва Христового ПЦУ міста Одеси відбулося відкриття «Стіни пам’яті» загиблих українських військових, встановленої з ініціативи й сприянням громадських активістів та управління Одеської єпархії Православної Церкви України.

Єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні священнослужителів та військових капеланів Одеської єпархії звершив освячення Стіни пам’яті, на якій розміщено світлини українських добровольців, військовослужбовців та представників українських силових структур, які загинули захищаючи Україну під час російсько-української війни. Після освячення очільник Одеської єпархії у співслужінні духовенства звершив заупокійну літію за загиблими воїнами.

Також 14 жовтня у парафії Всіх святих українського народу УГКЦ в м. Южноукраїнськ Миколаївської області владика Михайло Бубній, екзарх Одеський УГКЦ, спільно з о. Ігорем Вороною, парохом парафії, освятили пам'ятну дошку (банер) Небесній сотні та загиблим воїнам-героям міста Южноукраїнськ, а також всім загиблим в зоні АТО, ООС. Цього дня владика також вшанував пам'ять загиблих Героїв біля меморіального пам'ятника, що розташований на Меморіальній площі в місті Южноукраїнськ.

Теги: