Як розповів синкел у справах духовенства Київської архиєпархії УГКЦ протоієрей Павло Локоть, причиною для цієї зустрічі стала невтішна динаміка поширення вірусної інфекції Covid-19. Тому темою спілкування було налагодження діалогу та співпраці між релігійними організаціями і місцевою владою задля мінімізації поширення вірусу.

У своєму виступі голова КОДА розповів про стрімкий ріст поширення вірусу в області та загалом у країні. За його словами, проблемою є висока наповненість ліжко-місць у лікарнях, нестача медичного персоналу та зростання кількості виявлених інфікованих. «Я з великою повагою ставлюсь до прав вірян, проте наше спільне завдання – мінімізувати поширення хвороби й убезпечити людей від ризику захворіти», – наголосив Василь Володін.

Також голова ОДА звернувся з проханням до духовенства вкотре нагадати вірянам про основні протиепідемічні норми.

Під час зустрічі представники релігійних організацій позитивно сприйняли заклики очільника Київщини й поділилися власним досвідом роботи з прихожанами в умовах пандемії.

Нагадаємо, що 19 жовтня Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій також обговорила з президентом України протидію поширенню COVID-19 в Україні.

Теги: