19 листопада 2020 року, в рамках благодійного проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує», митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав Дитячій міській клінічній лікарні №5 від імені вируючих медичне обладнання вартістю понад 150 тисяч гривень.

За словами Запорізького митрополита, переданий у дар лікарні аналізатор сечі і коагуметр (аналізує показники гемостазу) особливо необхідні для хворих на коронавірус дітей.

У Сєвєродонецькій єпархії продовжують надавати гуманітарну допомогу постраждалим від пожежі жителям селищ в околицях Сєверодонецька. Чергову партію передали в Сиротине. З благословення митрополита Сєвєродонецького і Старобільського Никодима, допомогу в селище привіз прес-секретар Сєвєродонецької єпархії архімандрит Мелетій (Шаповалов), це будівельний і господарський інвентар, електропечі, обігрівачі та інші вкрай необхідні побутові речі.

У соціальному відділі Києво-Печерської лаври продовжують надавати допомогу багатодітним сім’ям, малозабезпеченим, сиротам, людям з інвалідністю, просто знедоленим і безхатченкам та звертаються до всіх небайдужих із проханням долучитися до справ милосердя.

“Продовжуємо просити про надання допомоги багатодітним сім’ям, малозабезпеченим, людям з інвалідністю, просто знедоленим, – звертаються в лаврі до всіх, хто має можливість допомогти іншим. – Можна жертвувати дітлахам шкільне канцелярське приладдя, одяг і взуття, що згодяться для відвідування шкільних занять, демісезонний (можна вже й зимовий) одяг і взуття. Безумовно, дітям завжди приємно отримувати подарунки, цукерки, солодощі, іграшки. Теплих речах потребують і дорослі. Не зайвими будуть також продукти тривалого зберігання, антисептики, побутова хімія і все те, що може знадобитися підопічним відділу соціального служіння Лаври”.

Теги: