Основною метою зустрічі було ознайомлення учасників з координованими ними заходами щодо захисту неповнолітніх від сексуального насильства, обмін досвідом створення та впровадження програм захисту та визначення можливих місць співпраці. Для учасників цієї зустрічі спільною метою є створення суспільства, в якому кожна дитина буде захищена від сексуального насильства та експлуатації.

Було також представлено довгострокову, професійну та різнопланову діяльність омбудсмена та його офісу, а також державних та громадських структур, що співпрацюють з ними. Наголошено на превентивній діяльності, в тому числі створенні матеріалів для батьків та вихователів, які допоможуть їм навчити довірених їм дітей захищати свої границі та реагувати у небезпечних ситуаціях. Одним із таких корисних інструментів є веб-сайт https://savechild.com.ua/, де крім навчального контенту також можна повідомити про сексуальне використання та звернутися за допомогою для себе чи інших.

Представники Римсько-Католицької Церкви представили принципи захисту неповнолітніх, які розроблені та впроваджуються в церковних структурах.

"Зустріч засвідчила, що простір можливої співпраці включає всі форми навчання та тренінгів для батьків, вихователів та психологів, спрямованих, між іншим, на уважність до переданих дітьми сигналів та сприяння зціленню завданих травм. Також була помічена необхідність усвідомлювання громадськості про велику шкоду, яку неповнолітнім завдають будь-які форми сексуального насильства, та про потребу відповідального реагування на тривожні сигнали в поведінці дітей", - пише Католицький Медіа-Центр. 

Теги: