Дані концентратори будуть знаходиться в одному з Ковідних відділень госпіталю, який розрахований на 110 ліжок і вже почав приймати хворих на COVID-19. У відділенні відчувалася велика потреба саме в такому медичному обладнанні.

Також в зборі коштів на придбання даного дороговартісного устаткування взяли участь Іллінський, Пантелеймонівський, Іверський чоловічі монастирі, а також храм ікони Божої Матері «Споручниця грішних» м. Одеси.

В урочистому заході взяли участь почесний громадянин Одеси й Одеської області митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, очільник Одеської області Сергій Гриневецький і глава департаменту охорони здоров’я регіону Наталія Одарій-Захарьєва.

Митрополит Агафангел привітав усіх присутніх з наступаючим святом Різдва Христового, зазначивши, що це свято миру і божественної любові, владика закликав усіх на своєму місці намагатися допомогти подолати страшну хворобу, яка захопила весь світ. У своєму архіпастирському слові він особливо відзначив подвиг лікарів, яким доводиться бути на передовій боротьби з захворюванням і те, що Одеська єпархія у своїй соціальній діяльності особливе місце приділяє допомозі лікарям і медичним закладам.

Теги: