Ще у серпні у селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це після того, як селяни дізналися, що священник УПЦ (МП) Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з днем ангела (іменинами).

Однак потім священнослужитель написав на своїй сторінці, що нікого не хотів цим образити, що це вийшло помилково. Тож привітання видалив.

Згодом люди заявили, що молитися разом із панотцем, який бажає здоров’я й терпіння окупанту та диктатору, не хочуть. Тож прийняли рішення перейти до ПЦУ.

Пізніше парафіяни майже пів року проводили служби надворі, поруч з храмом, адже офіційно перехід до ПЦУ тоді не зареєстрували. Будівля кілька місяців була опечатана, а колишній настоятель церкви, який вітав із днем ангела Путіна, пішов у монастир за покаянням.

Тепер же офіційно зареєстрували зміни до статуту релігійної організації. «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви» с. Галинівка Володимир-Волинського району у новій редакції за новою назвою звучатиме як релігійна організація «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Православної Церкви України) села Галинівка, Володимир-Волинського району, Волинської області», – йдеться у розпорядженні.

Теги: