«Ціна продажу об’єкта приватизації з урахуванням поліпшень становить 2 595 509 грн, в тому числі ПДВ, вартість невід'ємних поліпшень, здійснених орендарем 696 727 грн, ціна продажу будівлі культової та релігійної діяльності, зменшена на суму компенсації невід’ємних поліпшень, в розмірі 1 898 782 грн, в тому числі ПДВ, підлягає сплаті орендарем за об’єкт приватизації», - йдеться у повідомленні на сайты міської ради.

Керує церквою «Компас» військовий капелан Василь Поворознюк, який разом з членом міськвиконкому Андрієм Ковальовим є засновником благодійного фонду «Компас-Житомир».

Приміщення колишньої котельні площею 404,6 кв.м, яке знаходиться на балансі КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради, було у списку об’єктів, що підлягали приватизації ще в 2019 році й залишилося у списку об’єктів, які можна приватизувати в 2020 році. Орендарі можуть викупити комунальну нерухомість без конкурсу, якщо зроблять в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» на щонайменше 25% від оціночної вартості майна.

Теги: