Протягом вагітності жінка не зверталася до лікарів та не перебувала на медичному обліку. "У домашніх умовах вона народила сина. Його життю нічого не загрожує. Однак врятувати його матір не вдалося", - повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Розслідування розпочали за статтею про умисне вбивство з відміткою "нещасний випадок". У коментарі ТСН у поліції пояснили, що слід провести додаткові експертизи і опитати свідків, щоб остаточно кваліфікувати можливий злочин.


Кілька місцевих ЗМІ повідомили, що під час домашніх пологів породіллі допомагала "духовна акушерка", також був присутній її чоловік.

Причина смерті пацієнтки - гостра масивна акушерська крововтрата, розповіла виданню "ЧаРівне" Світлана Муравська — головна лікарка Пологового будинку Рівненської міської ради, куди зрештою і госпіталізували жінку.

"Попри усі реанімаційні заходи врятувати жінку не вдалося. О 18:20 породіллю у стані агонії довезли у наш заклад. 50 хвилин наші медики надавали їй допомогу. О 19:10 констатували смерть", - розповіла Муравська.

Після пологів жінка кілька годин втрачала кров, доки їй викликали швидку, повідомляє "Рівне Юніан".

"Разом з рівнянкою на домашніх пологах була так звана "духовна акушерка".

"Духовна акушерка - це людина без медичної освіти, яка вважає, що вміє та знає, як приймати пологи, як вони повинні проходити", - цитує "Суспільне" лікарку.

За інформацією видання, у породіллі це вже друга дитина, першу вона народжувала в лікарні.

Хлопчик народився вагою понад 4,5 кг і почувається зараз добре.

Теги: