За життя священник був відзначиений премією за особливий внесок у розвиток екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, за благодійну діяльність та особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму. Відзнаку заснував у 2010 році Комітет із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча.

Отець Михайло Шевчишин в часи підпільної діяльності Церкви проводив численні реколекції для священиків, монахинь та мирян. Займався вихованням молодих хлопців, які готувалися до священства або ж до монашого життя. У радянські часи був переслідуваний.

За незалежної України нагороджений орденом Костянтина Острозького за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики в Україні.

"Своїм життям о. Михайло утверджував непохитність віри священичим та місійним служінням як у часи радянського комуністичного режиму, коли УГКЦ перебувала у підпіллі, так і в часи Української незалежності – багаторічним вихованням та духовним проводом майбутніх священиків. Архиєпископ Василій, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, єпископ-помічник Теодор, працівники курії архиєпархії, духовенство Тернопільських деканатів висловлюють щирі співчуття родині покійного, згромадженню Найсвятішого Ізбавителя. Нехай Всемилостивий Господь прийме душу о. Михаїла до Небесної Оселі, де всі святі і праведні спочивають", - зазначається на сайті єпархії.

Теги: