Повний текст звернення:

«У цей день 102 роки тому, у важкі час втрат і поразок відбулася одна з найсимволічніших подій в історії нашої країни. Не зважаючи на кордони, різне розуміння засад державності, дві частини України об'єдналися.

У День Соборності України ми згадуємо ці обставини та згадуємо про те, як бореться за свободу наша держава сьогодні. Згадуємо про Крим, Донбас, мільйони наших співгромадян, що лишилися в окупації, про тисячі загиблих і репресованих.

Для нас, мусульман України, цей день також має особливу вагу, адже всі роки незалежности ми мусили доводити, що ми — органічна частина єдиної соборної держави. Для Асоціації „Альраід“ принципи взаємоповаги, рівного ставлення до всіх громадян України незалежно від віровизнання, збереження самобутности й культурного розмаїття різних народів завжди мали величезне значення, бо саме цього вчить нас наша релігія — Іслам.

Від початку своєї діяльности й дотепер ми працюємо для блага України. Наші волонтери й активісти обстоюють її незалежність і розвиток, і ми готові продовжити цей шлях, попри всі складнощі».

Теги: