“Вельмишановний Олександре Леонідовичу, звертаюся до Вас як священник Української Греко-Католицької Церкви до мирянина цієї ж Церкви, яким Ви себе публічно декларуєте, а Ваша активна участь у церковному житті про це яскраво свідчить. Причиною мого публічного звернення до Вас стали події, які мають місце протягом останніх місяців, інформацію про які можна довідатися як з розповідей священників та вірних, а також з Вашого особистого профілю у соціальних мережах”, – пише він на своїй сторінці у Фейсбуку.

Священник додає, що мова йде про активне паломництво як греко-католицькими, так і православними громадами Івано-Франківщини, кожне з яких супроводжується виступами у храмі перед людьми у присутності священника. Кожен такий виступ ретельно записується та ретранслюється пресслужбою Шевченка.

“Сам же виступ досить часто нагадує проповідь, яка у храмі Божому застережена священнику як тому, якому сам Христос через Церкву уділяє на це право на підставі отриманої ним Святої Тайни Священства. Тому, Ваші виступи по церквах дуже і дуже неоднозначно сприймаються не тільки вірними, але духовенством. Не кажу вже про тих людей, які тільки приглядаються церковному життю і шукають своєї дороги до Бога через Церкву”, – продовжує він.


Юрій Бойко пише, що місцеві священники та паства активно обговорюють такий спосіб “агітації”, проте “часто вони бояться про це сказати у вічі зі зрозумілих причин”.

“Коли я слухаю Ваші виступи по храмах Івано-Франківщини, а також панегірики на Вашу честь з уст священників, то мені стає соромно як за священників, так і за Вас, що дозволяєте возвеличувати Вашу особу у храмі Божому! Храм Божий – це місце, де повинен бути возвеличуваний тільки і виключно наш Спаситель Ісус Христос! Він і більше ніхто!”, – обурюється священник.

У підсумку Юрій Бойко закликав Шевченка припинити “використовувати Церкву як майданчик передвиборчої компанії”.


За 20 годин допис священника зібрав понад 1200 поширень. Слова отця в коментарях підтримують інші священнослужителі.


"Отче Юстине, цей лист переадресуйте Єрархам Єпархій, в яких “проповідує” сей “місіонер”, якого нещодавно офіційно проголосили доктором гоноріс кауза богословського (?) навчального закладу. Так що він тепер повне право проповідати! Логічно, що сей “місіонер” скоро буде й ректором цього вишу і проводити реколєкціі для духовенства. Якщо так – то нас чекає духовна катастрофа!!!", - коментує один із священників.

Теги: