Під час навчання інтелектуальні  завдання чергувалися з розважальними психологічними іграми та конкурсами — учасники тренінгу не тільки  здобували нові теоретичні знання, а й мали змогу відпочити та отримати хвилинку рефлексії.

«Розглядаючи поняття толерантности, учасники звернули увагу на його залежність від історичного досвіду народу й культури та спробували дати власне визначення. Зокрема, оперуючи загальновизнаними значеннями толерантності, такими як „добро“ чи „допомога“, та складнішими, як „милосердя“, „відкритість“, „щирість“, „гуманність“, „доброзичливість“, „повага“, „терпимість“, підлітки підтвердили не тільки багатогранність самого поняття, а й обізнаність у питанні через щоденне застосування толерантности у власному житті», - зазначають організатори.

На заході з підлітками говорили й на тему нетерпимости, ксенофобії та дискримінації, «що, на жаль, мають місце у світі через заперечення різноманітности людської культури, норм, вірувань, а також через застосування насильства».

Творча частина тренінгу закріпила здобуті знання. Так, у психологічній грі, що підготувала та провела сестра Айша, педагог і психолог, учасники з задоволенням знаходили як спільні риси, так і відмінності одне одного, виявляючи індивідуальність кожної людини.

Конкурси пантоміми та малюнку дали можливість розкрити творчі здібності та заявити про свою унікальність, а майстрування паперових квітів для «дерева толерантности» навчило взаємодії в команді.

За доброю традицією організації «Мар’ям» захід завершився чаюванням в затишній атмосфері.

Теги: