«Ми мали щастя отримати запрошення на цю реабілітацію, оскільки вже були учасниками попередньої, і відчували, що наново пережити духовну та психологічну віднову для нас є дуже важливим. Ми також відчували обов’язок запросити стрийських друзів, родину військових, які вперше побували на цьому заході, і радіємо, що наша спільнота розростається, щоразу більше людей отримують такий потрібний для них ресурс для подальшого життя», – коментують Петро і Галина Кушики, родина військових зі Стрия.

«Атмосфера, яку ми тут переживаємо, сприяє підняттю духу, відновленню сил. Перебування у середовищі однодумців додає наснаги і надалі боротися за Україну з Богом у серці та молитвою на устах», – Анжеліка і Віктор з Нікополя.

Ці реабілітації стали можливими завдяки солідарності всіх вірних Стрийської єпархії, які складали свої пожертви під час акції «Великопісна милостиня», а також за фінансової підтримки о. Романа Пітули, настоятеля та вірних катедрального храму Непорочного Зачаття Діви Марії м. Філадельфія (США), що в такий спосіб виявляють свою солідарність та підтримку народові України.

Духовно-психологічна віднова відбувається завдяки праці команди під проводом єпископа-помічника Стрийської єпархії Богдана Манишина. Над психологічно-духовним супроводом учасників реабілітації трудилися духівник о. Володимир Пігічин, диякон Руслан Бліхарський, психологи-психотерапевти Мар’яна Бісик та Марта Гладій, фізичною реабілітацією опікувалася сестра Онуфрія Бачинська, ССНДМ.

Теги: