З цієї нагоди митрополит Донецький і Маріупольський Сергій у співслужінні духовенства і капеланів єпархії відслужив молебень перед початком доброї справи.

За традицією під час відправи у фундамент майбутньої святині було вкладено капсулу з пам’ятною грамотою для нащадків.

До події долучилися представники бойового братерства України, меценати, військовослужбовці всіх рангів, офіцери ДСНС, Національної поліції, СБУ, волонтери, ветерани АТО/ООС, інтелігенція та небайдужі маріупольці.

При майбутньому унікальному духовному комплексі будуть організовані соціальні програми для постійної підтримки поранених бійців, психологічної й моральної допомоги родинам, які втратили рідних на фронті. Тут також планують надавати допомога вимушеним переселенцям і нужденним верствам населення.

Після офіційної частини всі присутні взяли активну участь у толоці та посадили на території різноманітні дерева.

Також у День українського добровольця, 14 березня 2021 року, архієпископ Вишгородський Агапіт разом з братією київського Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря та капеланами звершив заупокійну панахиду за полеглими воїнами, добровольцями й волонтерами, біля Стіни пам’яті на Михайлівській площі столиці.

Після закінчення відправи намісник Золотоверхої обителі привітав присутніх із Днем українського добровольця, подякував усім захисникам України за їхній героїзм, відвагу та любов до своєї Батьківщини, а також закликав пам’ятати у своїх молитвах тих, хто поклав своє життя за Україну.

Теги: