«Ця ситуація змусила мобілізувати наші сили та ресурси, щоб спільно допомогти постраждалим, адже в цьому й проявляється справжня християнська солідарність. Основною потребою людей залишається харчування, тому з початком 2021 року ми запустили новий проєкт, щоб забезпечити постраждалих продуктами харчування», – повідомляють в Антикризовому центрі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Ми всі знаємо, що, на жаль, є ціла категорія осіб, які за нормальних умов не мають змоги повноцінно харчуватися, а тим більше в умовах кризи. Тому з благословення Митрополита Володимира Війтишина, нами було прийнято рішення продовжити діяльність із забезпечення продуктів особам, які зараз найбільше цього потребують», - розповідає о. Тарас Вілюра, працівник антикризового координаційного центру.

Станом на сьогодні працівникам Архієпархіального управління вдалось доставити 1210 продуктових пакетів постраждалим від паводків і людям в потребі.

Такі комплекти продуктів сформовані з урахуванням базового раціону харчування на місяць. До них увійшло дев’ять найменувань товарів, серед яких: рис, макарони, гречка, сардина консервована, мед натуральний, борошно, чай чорний, горох та олія.

«Цей продуктовий набір для мене є неабиякою допомогою, особливо в цей важкий час, коли на лікування доводиться витрачати майже всю свою пенсію, а допомоги чекати немає від кого, тому що останніх 7 років я проживаю сама», - зі слів 84-річної п. Марії, жительки Галицького району.

Рік тому архієпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин своїм декретом створив Антикризовий координаційний архиєпархіальний центр, який з перших днів свого існування розпочав активне волонтерське служіння для допомоги постраждалим від пандемії коронавірусу, а опісля і від паводків. Ця програма реалізовувалася в цілому ряді соціальних проєктів: допомога лікарям (забезпечення їх засобами особистого захисту та дезінфекції), закупівля апарату ШВЛ, роздача безкоштовних обідів для малозабезпечених верств населення, закупівля будівельних матеріалів та побутової техніки для тих, хто постраждав від червневих паводків та роздача продуків харчування першої необхідності.

Теги: