Доктор Ігор Щупак, директор УІІХ «Ткума» (Дніпро), роз'яснив значення цієї події:

«По-перше – це важливо, бо далеко не кожний національний університет на історичному факультеті має науковий журнал з таким статусом.
По-друге, це особливо актуально для тих науковців, які готують до захисту кандидатську чи докторську дисертацію, – для захисту потрібні публікації у фахових виданнях, подібних нашому.
По-третє, наш журнал має значення для тих, хто хоче ознайомити з результатами своїх досліджень не тільки українських істориків, але й зарубіжних колег, – бо ми робимо переклади обраних статей на англійську і видаємо окремими англомовними випусками, та розсилаємо журнал до наукових інституцій Європи та світу.
І головне – журнал містить статті українських та зарубіжних вчених, унікальні матеріали, які є важливими для професійних істориків та всіх, хто цікавиться історією.
Наприклад, в одному із номерів журналу (№ 11) зібрані статті учасників П’ятої щорічної конференції Німецько-української комісії істориків «Спогади про Другу світову війну в Німеччині та Україні після 1945 р.».
 

Зараз  триває прийом матеріалів для публікації в черговому випуску (13/2021), і такі матеріали можна надсилати до 15 липня на електронну адресу редакції holocaust_studies.dp@ukr.net

Теги: