На церемонії, що відбулася в ДНУ, підкреслювалося, що реальне співробітництво між Університетом і «Ткума» існує вже не перший рік і є дуже продуктивним. Про це розповіли проректор ДНУ професор Валентин Іваненко, декан істфаку професор Сергій Світленко і замдиректора «Ткуми» доктор Єгор Врадій.

Наприклад, зазначалося, що 90% наукових співробітників Інституту «Ткума» є випускниками ДНУ, 5 співробітників «Ткуми» і Музею захистили кандидатські дисертації в ДНУ і найближчим часом має бути ще одна захист, протягом років «Ткума» та ДНУ успішно реалізують ряд спільних дослідницьких, освітніх і просвітницьких проектів.

Тепер ця успішна співпраця отримало офіційний статус, що дозволяє вивести його на новий, якісно вищий рівень. Серед пріоритетних напрямків були названі: підготовка публікацій в наукових виданнях ДНУ і журналі Інституту «Ткума» «Проблеми історії Голокосту: Український вимір» (цей журнал нещодавно отримав статус «фахових видання» Міністерства освіти і науки України); розробка проектів, присвячених українським героям, які рятували євреїв під час Голокосту; «Школа молодого екскурсовода History_Labs»; підтримка роботи молодих учених Дніпровського відділення Малої академії наук.


Теги: