Понад шістдесят молодих спікерів з різних областей України зібралися разом, щоб прославити Бога, поспілкуватися та перейняти знання від досвідчених служителів.

Головна мета проєкту – навчити і спорядити проповідника для служіння. Щоб піднялося покоління служителів, які будуть доступно, зрозуміло, відважно проголошувати Боже Слово.

З привітальним словом до учасників звернувся старший єпископ Михайло Паночко, який виголосив проповідь на тему «Привілей бути служителем».

Керівник Департаменту молоді УЦХВЄ Іван Білик, вітаючи присутніх, підкреслив: «Я не хочу, щоб це був просто «крутий» проєкт, але захід, який спорядить молодих проповідників до дії».

Щоб взяти участь у заході, учасники попередньо спілкувалися зі служителем своєї церкви, отримували рекомендацію, мали заповнити анкету, завантажити відеозапис своєї проповіді та пройти відбір, оскільки кількість місць була обмеженою.

Організатори школи потурбувалися як про місце проживання і харчування, так і про трансфер з Києва та необхідні навчальні матеріали. Кожен день був наповнений лекціями й семінарами десяти проповідників-практиків.

Пастор Ярослав Ярошенко викладав тему «Покликання та відповідальність проповідника», Олександр Савчук – «Дари та праця проповідника», Олег Богомаз – «Характер проповідника». Християнський письменник і служитель Богдан Галюк поділився порадами «Як знайти тему/текст проповіді?», а директор  департаменту освіти Віктор Вознюк – «Як дослідити тему/текст проповіді?». Про «Як організувати проповідь?» викладав пастор Віктор Котяш, учитель Василь Попудник та пастор Валентин Ярошенко по черзі розкрили різні аспекти теми «Як проголосити проповідь?». Іван Білик говорив про «Формулу успішного служіння».  А старший єпископ  братерства поділився з молодими служителями, що означає «Покликання бути проповідником».

Учасники школи взяли участь у обговоренні лекцій, мали практичні завдання, дискусійні вечори зі спікерами та менторські зустрічі.

У вільний від занять час грали в спортивні ігри, знайомилися між собою за чашкою кави, ділилися досвідом служіння в місцевих церквах, викликами, з якими стикаються, та планами, які плекають.

Надалі учасники школи PROMOVA продовжать спілкування в онлайн-режимі та матимуть можливість продовжити навчання й отримувати консультації для практичного служіння.

Теги: