5 квітня 2021 року у Петрівському РТЦК та СП відбулася перша відправка призовників до лав ЗСУ. Благочинний храмів Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Дмитро Городецький звершив молебень та благословив військових. З вітальними словами до призовників звернулись: ТВО військового комісара Петрівського РТЦК та СП майор Сергій Магда, заступник Петрівського селищного голови Андрій Сидоренко, голова організації ветеранів Олег Гіюк.

8 квітня духовенство Сєверодонецької єпархії взяло участь у відправці призовників з Луганської області в Сєвєродонецьку. Побажав Божої допомоги призовникам, роздав натільні хрестики та окропив їх святою водою клірик єпархії протоієрей Сергій Токаренко.

10 квітня 2021 року у Воскресенському храмі м. Лебедина на Сумщині відбулось відспівування військовослужбовця Збройних сил України Максима Стеблянка. З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія чин погребіння 23-річного воїна очолив благочинний Лебединського церковного округу протоієрей Роман Андрухів у співслужінні духовенства району.

Максим Стеблянко, солдат механізованого батальйону 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, загинув 6 квітня 2021 року під час виконання бойового завдання в зоні ООС.

Теги: