У ньому щодня видаватимуть одяг, харчі, медикаменти всім нужденним, надаватимуть медичну і юридичну допомогу. Також в центрі будуть проводитися семінари та тренінги для священиків, волонтерів та всіх бажаючих.

«Сьогодні з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія ми освятили центр соціальної та гуманітарної допомоги УПЦ, – розповів митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. – Наша Церква займається соціальною допомогою з самого початку. Особливо, ця робота посилилася, починаючи з 2014 року. Тоді з’явилися біженці, і тоді, саме в Лаврі, ми збирали все можливе, щоб передати тим людям, які залишилися без даху над головою, без одягу, без їжі».

Митрополит Антоній нагадав, що допомога нужденним – одне з важливих завдань Церкви й у наші дні це особливо актуально.

«Є люди, які не мають можливості прогодуватися, купити собі медикаменти… Всім цим покликана й активно займається Церква і Соціальний відділ УПЦ, який сьогодні очолює протоієрей Сергій», – розповів керуючий справами УПЦ.

Голова Синодального відділу УПЦ (МП) з соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшіян подякував усім, хто з участю ставиться до потреб і проблем інших людей та підкреслив, що для кожного справжнього християнина важливо бути корисним. «Не обов’язково мати великі можливості, завжди знайдеться той, хто живе гірше тебе. Вміти ділитися – ось, що важливо і дітей своїх точно так навчити», – сказав він.

Священик розповів, що в побудованому центрі, крім допомоги продуктами, одягом і медикаментами нужденним, планується проведення різноманітних семінарів, тренінгів для тих, хто хоче надавати допомогу.

«Цей Центр буде об’єднувати волонтерів та тих людей, які побажають брати участь у благодійній допомозі іншим. У будівлі передбачається другий поверх для спілкування, зустрічей. Ми також будемо проводити практичні семінари, тренінги, розповідаючи, як допомагати правильно, що робити, наприклад, якщо ви зібралися поїхати в дитячий будинок».

Протоієрей Сергій Екшіян зазначив, що також тут будуть проводитися безплатні юридичні, медичні консультації та закликав охочих допомогти своїм досвідом і знаннями, звертатися до відділу: «У нашій Церкві є парафіяни всіх спеціальностей, які могли б поділитися своїм досвідом. Ми запрошуємо всіх, хто хоче взяти участь у благодійній допомозі іншим».

Відкриття центру отець Сергій анонсував на найближчий час і повідомив, що окреме оголошення з докладною інформацією буде опубліковано на сайті відділу blago.church.ua.

Теги: