Очолив молитву архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин. Духовенство різних конфесій спільно молилися до Богородиці, просячи її заступництва для усіх жителів міста. Молебень завершився молитвою до Діви Марії «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво».

«Звертаємося з привітальним словом і молитвою до міського голови Руслана Марцінківа, а через вас - до всіх мешканців нашого міста. Підносимо молитву до нашого воскреслого Господа, Богородиці та всіх святих. Ми радіємо тому, що наше місто – християнське, що святкування ми розпочинаємо саме молитвою. Бо в молитві ми дякуємо і просимо благословення для всіх мешканців міста. Сьогодні також згадуємо тих, хто через хворобу не дочекав до цього дня. Заносимо молитву, щоб Господь обдарував їх своїми небесними дарами. Хай Господь благословляє всіх нас! Будьмо справжнім прикладом християнської любові! З днем народження тебе, дорогий Івано-Франківську!» – виголосив привітальне слово владика Володимир.

Опісля молитви відбулося урочисте нагородження громадян міста найвищою нагородою міста – «Знаком почесного громадянина Івано-Франківська». Нагороди посмертно вручили родичам героїв, які загинули у боротьбі, захищаючи Батьківщину.

Нагадаємо, що Івано-Франківськ 7 травня святкує триста п’ятдесят дев’яту річницю від дня заснування міста.

Теги: