Громадські організації мусульман і духовні управління розгорнули масштабні добродійні акції по всій країні.

ДУМУ «Умма» спільно з Громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація «Альраід» і німецьким фондом MuslimeHelfen провели цілу серію акцій роздачі продуктових наборів малозабезпеченим. В Ісламському культурному центрі Києва продукти роздавали в кілька етапів. Великі набори (у них — кілька кілограмів рису та гречки, макаронні вироби, чай, цукор, олія) отримали малозабезпечені сім'ї, самотні літні люди, переселенці з окупованого Криму, Донецької та Луганської областей. До наступних етапів долучилися й меценати з-поміж місцевих мусульман — завдяки цьому до наборів додали фініки, лимони та апельсини. У перші тижні священного місяця тільки в київському ІКЦ встигли роздати понад тисячу продуктових наборів.

Активісти й волонтери ІКЦ Запоріжжя за активної участи місцевого імама Мухаммада Мамутова також розгорнули широку кампанію з надання допомоги нужденним. У перший день посту запорізький імам з активістами розвезли 200 ланч-боксів з іфтарами для мусульман, що постять. У наступні дні благословенного місяця акція продовжилася. А ще активісти запорізького ІКЦ взяли участь у всеукраїнській акції Асоціації «Альраід», роздавши сотні продуктових наборів у Запорізькій та Херсонській областях.

Не лишаються осторонь і волонтери Ісламського культурного центру ім. Мухаммада Асада у Львові. Двічі на тиждень, завдяки пожертвам місцевих мусульман, вони разом з імамом Муратом Сулеймановим готують і фасують у ланч-бокси іфтари для одновірців. Пакунки, по 130 щоразу, активісти розвозять за адресами тих, хто постить. Також тут роздавали продуктову допомогу нужденним сім’ям. Серед тих, хто отримав її, були переселенці з Криму — кілька пакетів активісти відвезли до гуртожитку, де вони живуть.

Роздачі продуктових наборів, організовані Асоціацією «Альраід» і ДУМУ «Умма», відбулися й в інших містах: Костянтинівці, Дніпрі та Вінниці.

Варто зазначити, що подібні акції в регіонах України спільно з турецькими партнерами організувало й Духовне управління АРК.

Теги: