У вітальному слові предстоятель УГКЦ привітав усіх матерів з Днем матері, зазначивши, що материнство – це високе Боже покликання і особлива життєва дорога і завдання.

За його словами, у сучасному світі поняття «ділова жінка» і «мати» вважаються несумісними. «Дуже дякую, що саме ділові жінки України сьогодні є промоутерами багатодітного материнства в Україні. Нехай Господь Бог благословить усіх вас, а всім нашим матерям, матерям України і нашої Церкви в Україні і на поселеннях, нехай Господь Бог найперше дарує пасхальну радість від ваших дітей. Дарує вам повноту радості від того, що ви почуваєтеся реалізованими у материнстві. Ми всі вам зичимо Божого благословення, благодаті Святого Духа на многії і благії літа!» – побажав глава УГКЦ.

У цьому проєкті взяли участь багатодітні матері Львівщини, які народили і виховують четверо, п'ятеро, шестеро і навіть семеро дітей.

Метою фотопроєкту «Багатодітне материнство» є популяризація материнства, сімейних і духовних цінностей. Важливим є привернення уваги до жінок, які, незважаючи на всі виклики долі, народжують, насолоджуються материнством і при цьому розвивають свій творчий потенціал, дбають про здоров'я та красу. На переконання організаторів, не важливо, чи це жінка з міста, яка, маючи велику родину, будує власний бізнес та є успішною, чи це жінка з села, яка творить своїми руками неймовірні вишиванки, картини, пише вірші та водночас вправно доглядає за дітьми та великою господаркою.

«Багато дітей у родині – це не перешкода, обмеження свобод чи дій для матері, а навпаки – стимул для її розвитку та самореалізації у житті. Багатодітна мама може реалізовувати, як свої творчі плани і амбіції, так і бути успішною у бізнесі та бути прикладом, як для власних дітей, так і для оточення. Українська жінка-матір є носієм традицій, спадщини, духовності, національної автентичності. Важливим є зберегти та передати цей дар сьогодні молодим жінкам», – переконані представниці ГО «Ділові українські жінки в Львівській області».

Теги: