«Це був і відпочинок, і навчання. До обіду ми навчалися, щодня був новий спікер, після обіду їздили на екскурсії в Карпати. Ввечері було богослужіння, яке вели місіонери, вони були поділені на групи за областями. Служителі ділилися свідченнями з місій, щоб збагатити інших своїм досвідом», – розповів директор місіонерської школи «Ковчег спасіння» Ростислав Шкіндер.

Серед спікерів були старші пресвітери обласних об’єднань УЦХВЄ Львівської області Володимир Якимів та Тернопільської області Віталій Яцюк. Також доктор практичної теології та магістр економіки Олександр Троянчук, заступник керівника молоді Рівненського обласного об’єднання церков ХВЄ Анатолій Кибукевич, пастор з Рівного Тарас Сень, відповідальний за місіонерство в Харківській області Микола Кулакевич.

Місіонери вдосконалювали знання про євангелізацію, служіння фінансами, вирішення конфліктів тощо.

Це вже другий такий з’їзд. Попередній був два роки тому, минулого року проведенню зустрічі завадив карантин. «Плануємо щороку влаштовувати такі з’їздні служіння, аби підвищувати рівень кваліфікації місіонерів та мотивувати їх служити далі, разом відпочивати та знайомитись один з одним», – поділився Ростислав Шкіндер.

Новий набір у місіонерську школу «Ковчег Спасіння» відбудеться 22 серпня. Навчання триває протягом чотирьох місяців. Після цього студентів очікує шість місяців практики. Далі вони вирішують, де будуть нести служіння – чи там, де була практика, чи в іншому місці.

Теги: