Зловмисники незаконно проникли через вікно, викрали церковне майно та підпалили споруду. Осередок займання із книг та речей знаходився на підлозі.


Григорій Реука, пастор місцевої церкви, повідомив, що упродовж тижня у церковній будівлі не було людей, цим і скористалися зловмисники. Значно постраждала кімната, яка слугувала кухнею і котельнею. Також перегоріли міжкімнатні перегородки та частково стеля, бо були дерев’яні. У кількох місцях розплавився пластик, через високу температуру потріскали вікна. Кімнати покриті чорною кіптявою.

Цю споруду побудували в 60-х роках 20 століття як дитячий садочок, а з 2012 року її переобладнали для діяльності євангельсько-баптистської церкви.

Церква «Надія» – невеличка громада, до якої належать 20 членів. Богослужіння проходять щосуботи, половина відвідувачів приїжджає із сусіднього села.

Пастор Григорій Реука розповідає: «Після підпалу відновлювальних робіт, звісно, дуже багато. Брати і сестри відмивають кіптяву, знімають вапняний шар на стінах, готують їх до майбутнього оздоблення. Нам на допомогу має приїхати молодь церкви «Благодать» із Лисичанська».

Щодо скоєного злочину служитель журиться: «У нашій місцевості часто бувають такі випадки. У людей, які на це йдуть, ні копійки за душею, тому ми розуміємо, що вони нам не відшкодують збитки, навіть якщо їх і знайдуть».

Церква «Надія» потребує молитовної та фінансової підтримки (номер телефону пастора +380508112840; для добровільних пожертвувань – карта Приватбанку 5168 7554 4273 5730, Григорій Петрович Реука).

Теги: