Проповідник зауважив, що в євангельському уривку, яке читали в неділю, вражає те, що Ісус молить Отця про єдність між учнями, яка не є уявною.

У проповіді Святослав також пригадав, що цього року УГКЦ спогадує 425 років Берестейського єднання. Він наголосив: «Не так словами, як силою Святого Духа маємо засвідчити, що є один Бог, одна віра і одне хрещення, як каже апостол Павло».

«Молімося в Декаді місійності за те, щоб дух Христової єдності, дух єдності Отця, Сина і Святого Духа, дух єдності і соборності Христової Церкви зодягнув нас з висоти, а ми завжди дбали про єдність, над нею працювали, за неї молилися. Будуймо в однодушності Святого Духа внутрішню єдність наших спільнот, парафій, єпархій, нашої помісної Української Греко-Католицької Церкви. Ми маємо засвідчити єдність, яка сьогодні набирає глобальних масштабів, через сопричастя з наступником апостола Петра. Перед обличчям наших православних братів маємо бути свідками і проповідниками єдності, щоб на нас сьогодні здійснилися слова Христа: "Я прославився в них"», – додав на завершення Святослав.

«Гріх проти церковної єдності є одним із найважчих гріхів у церковному, особистому і християнському житті», – цитує Святослава сайт УГКЦ.

Теги: