У Курії Київської архиєпархії відбулася зустріч з представниками Центру громадського здоров’я МОЗ України
У зустрічі взяли участь о. Василь Чудійович – координатор стратегії розвитку Київської архиєпархії УГКЦ; о. Андрій Боднарук – голова пресслужби, та о. Віталій Воєца – голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я. З Центру громадського здоров’я МОЗ України взяли участь Дмитро Россовський – головний фахівець відділу управління та співпраці; Олександра Орлова-Кобець, очільниця відділу комунікацій та Катерина Ліщук – фахівець відділу комунікацій.

Представники інституцій говорили про стратегію співпраці та комунікації в питаннях охорони здоров’я. Зокрема, мова йшла про взаємодію щодо профілактики захворювань, спричинених коронавірусом, та шляхи їх подолання. Окремим пунктом обговорили позицію УГКЦ щодо вакцинації. Отець Віталій у розмові пригадав слова верховного архиєпископа УГКЦ Святослава, у яких йдеться про те, що немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації, а позиція УГКЦ щодо питання вакцинації від Covid-19 звучить так: «Добровільність, доступність, безпечність».

Відтак о. Василь Чудійович пригадав, що у Київській архиєпархії було проведено низку заходів щодо вакцинації духовенства та їх родин: «Більшість наших священників пройшли вакцинацію, а сьогодні чекають на другу дозу вакцини, якою незабаром будуть повторно провакциновані», – наголосив канцлер Київської архиєпархії.

Підсумовуючи зустріч, о. Андрій Боднарук розповів про проведені заходи в УГКЦ щодо інформування населення про коронавірусну інфекцію та заходи захисту вірних від зараження інфекцією. «Наші священники часто повторюють своїм парафіянам, що храм має бути безпечним місцем для молитви. Це місце, у якому зустрічаємося з живим Богом, тому кожен присутній несе відповідальність, щоб простір храму був безпечним. Коли люди виявляють у себе ознаки захворювання, повинні залишатися вдома, а до молитви приєднуватися в онлайн-спосіб», – наголосив священник.

Теги: