«Тези до справедливого миру в Україні» – концептуальний документ, який, як передбачається, має бути сформульований у співпраці представників різних релігійних спільнот, громадських організацій тощо, які представляють різноманітність позицій, цінностей, світобачень, що присутні в українському соціумі. Мета документу — запропонувати основні концептуальні принципи руху до справедливого миру в Україні, з урахуванням ситуації на територіях, що перебувають в окупації та в зоні збройного конфлікту. Розробка документу є одним з етапів діяльності проекту, з повною інформацією про проект можна ознайомитися за посиланням.

Важливим принципом «Тез», на думку ініціаторів проєкту, має бути досяжність позначених у документі бажаних цілей (результатів) та пропозиція ефективних шляхів їх досягнення.

Ключовими концептами майбутнього документу, на нашу думку, мають бути:
– миробудування (peacebuilding);
– порозуміння;
– справедливість і милосердя;
– формування спільних позицій на основі широкої платформи поглядів.

До участі в робочій групі по створенню «Тез до справедливого миру в Україні» запрошуються служителі і віряни церков і релігійних організацій України, богослови і релігієзнавці, представники спільнот та громадських організацій з досвідом налагодження порозуміння у багатополярному суспільстві. Для учасників робочих груп передбачено разовий гонорар за результатами роботи. Відбір учасників робочих груп буде здійснено співорганізаторами проекту «Порозуміння», методом розгляду анкет претендентів і співбесідами (у разі потреби).

Подати заявку на участь в робочій групі по створенню документа «Тези до справедливого миру в Україні» — за посиланням.


Теги: