Як повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський, у номінації «Поезія» премія присуджена Олені Павленко. У номінації «Проза» перемогла Наталя Ткаченко. Кращим твором у номінації «Публіцистика і краєзнавство» визнали дослідження вінницького священника Бориса Пинтюка «Духовні витоки творчості Степана Руданського».

Очевидно, йдеться про священника Вінницької єпархії УПЦ (МП) протоієрея Бориса Пентюка. 

«Премія імені нашого видатного земляка Михайла Стельмаха вручається за високохудожні твори українських літераторів, опубліковані в літературному журналі Вінницький край». Серед її лауреатів як імениті письменники, так і невідомі талановиті літератори. Цього року маємо трьох переможців у трьох номінаціях – «Поезія», «Проза» та «Публіцистика і краєзнавство». Лауреатів визначали серед авторів нашого журналу», – прокоментував Вітковський.

Він додав, що усі переможці родом із Вінниччини. Лауреатка у номінації «Поезія» Олена Павленко – матір-героїня із села Саша Теплицької громади Гайсинського району. Наталя Ткаченко, яка здобула номінацію «Проза», із села Нова Гребля Калинівської громади. Раніше вона ставала лауреаткою літературних премій ім. Євгена Гуцала та Андрія Мʼястківського. А лауреатом у номінації «Публіцистика і краєзнавство» став вінницький священник Борис Пинтюк. Усі вони отримають дипломи та грошові премії 29 червня у музеї Михайла Стельмаха у селі. Дяківці Літинської громади – на його малій Батьківщині.

Літературна премія імені Михайла Стельмаха була заснована журналом «Вінницький край» і міжнародним громадським об’єднанням «Вінницьке земляцтво» у Києві. Вона має на меті вшанування пам’яті письменника-земляка Михайла Стельмаха і відзначення творів українських літераторів. Присуджується за кращі публікації в часописі в номінаціях «поезія», «проза», «публіцистика (краєзнавство)».

Теги: