Організатори фестивалю, отці зі згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної та молодь, потурбувалися про те, щоб кожен пункт плану допомагав молодій людині відкрити себе, зрозуміти себе та поглибити відносини з Творцем. Численні майстер-класи, щоденна нічна адорація, святі меси, хресна дорога містом та розваги сприяли цьому.

Особливе місце у формації займали різноманітні конференції, які для багатьох відкрили нове в тому, що здавалося зрозуміле та повсякденне. Наприклад, проповідь отця Богдана Савицького на тему «Молитва Господня», як виявилося, більшість людей не усвідомлюють, до кого вони звертаються та який сенс мають слова молитви «Отче наш…», допомогла надалі з розумінням підходити до молитви та будування відносин із Богом.

Конференція отця Павла Вишковського, настоятеля делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної, тема якої «Бути батьком у родині», відкрила п’ять фундаментальних рис батька. Пояснивши їх на прикладі батьківства Небесного Отця до свого єдинородного Сина, Ісуса Христа, отцю Павлу вдалося допомогти усвідомити молоді цінності та риси справжнього батька.

Свідчення молодого батька чотирьох дітей Павла Большакова, який поділився особистим переживанням батьківства, допомогло молоді зрозуміти, що батьківство це не лише радість та посмішки, але теж щоденна клопітка праця.

На фестиваль також завітав єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава, який розкрив тему духовного батьківства, пояснивши необхідність мати духовного батька та поділившись особистим досвідом співпраці з духівником.

Отець Петро Врублевський розказав про власні переживання відносин із батьком, про важливість кожної хвилини, коли людина наодинці з татом робить спільну справу або просто відпочиваєте чи розмовляєте.

Відкриттям для багатьох молодих людей було свідоцтво учасниці групи ДДА, тобто "Дорослі діти алкоголіків". Вона поділилася власною історією та розповіла про тривалий час боротьби з проблемою, яка вимагає часу та сил.

Теги: