У зустрічі з командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України також взяли участь заступник голови Синодального управління військового духовенства по співпраці зі Збройними Силами України протоієрей Леонтій Никитенко та полковник Олександр Свириденко.

Митрополит Епіфаній акцентував увагу на важливості служіння капеланів для духовної опіки військовослужбовців та їхніх родин. Також предстоятель наголосив, що Українська Церква буде і надалі підтримувати захисників Батьківщини, і висловив надію на досягнення перемоги й справедливого миру.

Окрім того, глава ПЦУ нагородив генерал-майора Григорія Галагана орденом святого великомученика Юрія Переможця.

Цього ж дня митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з ректором Національної академії СБУ Андрієм Черняком.

У зустрічі також взяв участь протоієрей Петро Ландвитович.

Предстоятель Православної Церкви України та очільник Академії обговорили важливу роль духовного виховання молоді для становлення і розбудови української держави.

Андрій Черняк розповів про напрями військово-патріотичного та культурно-духовного виховання курсантів і студентів в НА СБУ – зустрічі з відомими митцями та громадськими діячами, започаткування показів сучасного патріотичного кінематографу, вшанування пам’яті героїв-захисників держави. Також з метою духовного виховання молоді на території Академії для співробітників та вихованців діє каплиця на честь святого архістратига Божого Михаїла. А у вихідні дні та свята там звершуються богослужіння для усіх охочих. «Для нас важливо виховати не просто фахівців, а справжніх патріотів України», – підкреслив ректор НА СБУ.

Митрополит Епіфаній поділився своїми думками щодо ролі Української Церкви не лише у формуванні духовної культури суспільства, але й консолідації українців. «Ми вболіваємо за українську державність. Будемо відстоювати і територіальну цілісність нашої держави, і духовну єдність. Всіма нашими силами. Тяжкі випробування випали на долю нашого народу. Але якщо будемо єдині – будемо сильні», – зокрема сказав предстоятель.

На згадку про зустріч владика подарував гостю книгу про два роки розвитку Православної Церкви України.

З нагоди 1033-ї річниці Хрещення Руси-України ректор від колективу Академії передав митрополиту Епіфанію картини зі зображенням Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору.

Теги: