Виступ гурту Batushka, який відбувся в суботу, 31 липня, викликав бурхливу реакцію серед тернополян та священників. Хоча у соцмережах організаторів критикували і за інші події, які відбувалися протягом чотирьох днів на фестивалі.

Зокрема за спалений під час фестивалю хрест, роботу імітованої дзвіниці, в якій щодня псевдопастор вінчав усіх бажаючих, причащав пивом з водяного пістолета та запрошував до сповіді.

«Я категорично проти будь-яких антихристиянських заходів у Тернополі! І хоч Тернопільська міськрада не є організатором фестивалю «Файне місто», буде проведено розмову з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів. Або організатори зобов’язуються проводити фестиваль «Файне місто» без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії, або не проводитимуть його взагалі. Вимагаю від організаторів негайно пояснити ситуацію і вибачитися перед тернополянами за антихристиянські дії. Наше місто Тернопіль славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями. Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією», – написав мер Тернополя Сергій Надал.

Виступ польського гурту та події, які розгорталися на фестивалі, також засудили в Українській греко-католицькій церкві та Православній Церкві України. Водночас із офіційної сторінки «Файного міста» в Instagram видалили допис із виступом гурту Batushka і кадрами перформансу з труною та іконою.

Теги: