"Так, [я вірянин], православний. Ходжу у храм, який розташований поблизу мого будинку на вулиці Мостицькій, буквально за п'ять кроків. Це церква Московського патріархату. Річ у тім, що туди ходила моя бабуся. Вона була дуже релігійна – мені до неї дуже далеко. Я не так часто ходжу до церкви. І хоча я вже живу в іншому місці, однаково повертаюся до неї, ходжу в неї. Там усі мене знають, я ось прийшов – усі мене вітали [з перемогою на Олімпіаді]. Мало не службу зупинили, щоб мене привітати. Коли травмував плече, приїхав – мене благословили і відправили на змагання. Це моє місце сили. Відповідно, я в останню чергу замислююся, чий там патріархат і все інше. Я приходжу "підзарядитися" в те місце, куди мене водили, коли я тільки почав ходити", – сказав Беленюк.

За його словами, він, як правило, не залишається на проповіді священників, тому не чув у цій церкві "московських наративів".

Беленюк народився 1991 року в Києві. Батько Беленюк, руандієць Венсан Ндагіджімана, навчався в Києві, де познайомився з його матір'ю. За словами нардепа, батько помер 2001 року, коли Беленюку було 10 років.

Греко-римською боротьбою зайнявся 2000 року. Беленюк – чемпіон Європи 2014-го, 2016-го і 2019 року, чемпіон світу 2015-го і 2019 року. На Олімпійських іграх 2016 року спортсмен виборов срібну медаль, а на Олімпіаді 2020 – золоту.

Теги: