Минулого року чемпіонату не було через пандемію. В цьогорічному турнірі взяли участь вісім команд із Вінницької та Хмельницької областей. Це були: «Magnificat» — c. Мурафа; «Граніт» — м. Тиврів; «Крістерос» — м. Шаргород; «Catedra» — м. Кам’янець-Подільський; «ВДС» — м. Городок (Вища духовна семінарія); «Сіон» — м. Хмельницький; «Fraternitas» — м. Шепетівка; «Давид» — с. Маниківці.

Турнір розпочався святою месою в парафії Христа Царя Всесвіту в самому Хмельницькому. Богослужіння очолив директор Відділу спортивного душпастирства о. Олег Жарук. Із ним співслужили о. Олександр Бурмістров (заступник директора), священики місцевої парафії, а також священики, які приїхали з командами. Пообідавши після меси, всі поїхали на футбольні поля.


Учасників поділили на дві групи, по чотири команди в кожній, дві з яких боролися на вихід до півфіналу. У півфінальних матчах зустрілися «Крістерос» і «Fraternitas», а також «Давид» і «Сіон». За бронзові медалі боролися команди, які програли свої півфінальні матчі: «Крістерос» із Шаргорода і «Давид» із Маниківців. Перемогу здобули хлопці з Шаргорода. До фіналу ж потрапили «господарі» чемпіонату, команда «Сіон» із Хмельницького та «Fraternitas» із Шепетівки.

Фінал видався досить яскравий - команда «Сіон» програвала 3-0, але за 5 хвилин до фінального свистка змогла відіграти всі м’ячі і перевести гру до післяматчевих пенальті. Тут, однак, сильнішими виявилися хлопці з Шепетівки, які й перемогли у цьогорічному турнірі.

Також було вручення індивідуальних нагород: Олег Тринадцятко («Сіон», Хмельницький) став найкращим гравцем; Ян Караван («Крістерос», Шаргород) став найкращим бомбардиром (10 голів); Богдан Савінський («Fraternitas», Шепетівка) став найкращим воротарем турніру.

Прагнемо також нагадати всіх дієцезіальних чемпіонів із футболу за минулі роки: «Magnificat», c. Мурафа — 2012, 2018, 2019; «Catedra», м. Кам’янець-Подільський — 2014; «Архангели», м. Дунаївці — 2015, 2017; «Крістерос», м. Шаргород — 2016; «Fraternitas», м. Шепетівка — 2013, 2021.

Теги: