"Інколи зустрічі стають справжнім дарунком долі, що відкриває нові перспективи і обрії. Саме такою стала сьогоднішня розмова з відомим на всю Україну пастором «Церкви добрих змін» і єпископом Церкви Божої України, батьком 35 дітей, яким він дав надію на успішне життя, засновником цілого ряду реабілітаційних центрів для дітей-сиріт, дітей з вадами, дітей зі складних сімей, наркозалежних та інших соціально невлаштованих громадян, уродженцем Маріуполя, з вікна квартири якого на 8-му поверсі багатоповерхівки видно заміновані поля перед Широкиним, героя спротиву російській окупації, який надихнув Голівуд на зйомки окремого фільму про нього, п‘ятидесятницького пастора, – Генадієм Мохненком. Одним словом, це Людина, що випромінює енергію і ділиться імпульсами, від яких заряджаєшся, немов від розетки", – пише Андрій Юраш.


Він нагадує, що Геннадій Мохненко також письменник, автор філософсько-біографічної книги «Непедагогічна поема», де робить підсумки свого досвіду порятунку підлітків, які потребували особливого захисту і підтримки.

На зустрічі обговорювалася проблема існування реабілітаційних центрів, які організовують протестантські громади. Як відомо, правоохоронні органи (поліція та СБУ) часто втручаються в їхню діяльність через скарги щодо силового утримання у реабцентрах наркозалежних.

"Ось і зараз він гостро відчуває болі кількох реабілітаційних центрів, стосовно засновників яких, протестантських пасторів, висунуто несправедливі звинувачення. Бореться за кожне ім’я, доводить і засвідчує безпідставність звинувачень, зустрічається з десятками людей, щоб знайти точку опори у відстоюванні правди.

Андрій Юраш висловив надію, що проблема буде подолана.

Теги: