Щороку з 2022 по 2026 рік планують на дану Програму використовувати 10 мільйонів 300 тисяч гривень.

В Івано-Франківській області діє 1441 релігійна організація 23 конфесій, течій, напрямків. У релігійних організаціях 1375 осіб виконують обов’язки служителів культу, у тому числі 41 іноземний громадянин.

Найбільші за чисельністю є такі релігійні організації: Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) – 714, Українська Православна Церква (ПЦУ) – 487.

В області також діють 11 релігійних центрів та управлінь, 35 монастирів, у яких перебуває 141 насельник (ченці та черниці), 27 релігійних місій та братств, 11 навчальних духовних закладів, де навчається 421 студент.

Релігійні потреби віруючих задовольняють у 1438 культових спорудах. Щорічно релігійна мережа області збільшується приблизно на 20 організацій. За роки незалежності в області збудовано 443 храми.

Перелік заходів у рамках Програми:

– Надавати всебічну допомогу в межах, дозволених законодавством України, церквам і релігійним організаціям у реалізації їхніх статутних завдань із можливим залученням до цього процесу підприємств та організацій Івано-Франківської області.

– Забезпечити ремонтні і реставраційні роботи з упорядкування пам’яток сакральної архітектури, сприяти церквам і релігійним організаціям у будівництві храмів і т. п.

– Забезпечення проведення засідань Міжконфесійної ради при голові облдержадміністрації.

– Утримувати програму ведення обліку релігійних організацій в області в електронному вигляді та системне її поновлення.

– Сприяти релігійним організаціям області в отриманні гуманітарної допомоги, яка надходить на адреси релігійних організацій

– Створити за участю єпархіальних управлінь віртуальний музей сакрального мистецтва.

– Проводити щорічну літературно-мистецьку премію імені Митрополита Андрея Шептицького та імені Патріарха Володимира Романюка.

– Конкурс проєктів за поданням релігійних організацій області

– Підтримка діяльності розвитку культур національних меншин, етнографічних груп українців   Івано-Франківської області та об’єднань українців за кордоном

– та інше.

Фото ivanofrankivsk.wordpress.com

Теги: