"Останні роки владика Варфоломій мужньо терпів важке випробування, пов’язане з хворобою. Однак, попри фізичні немочі, він прагнув ревно звершувати своє архіпастирське служіння, молитвою і проповіддю охороняючи ввірену йому паству від церковних розколів та інших гріховних спокус. Його відхід у вічність здійснився у мирі з усіма та після звершення таїнства Соборування і прийняття Святих Христових Тайн", - пише сайт УПЦ (МП).

Патріарх Кирил висловив співчуття у зв’язку з кончиною митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія. Так само оприлюднені співчуття митрополита Онуфрія, предстоятеля УПЦ (МП).

16 вересня 2021 року у Георгіївському храмі-подвор’ї Миколаївського Городоцького жіночого монастиря у Рівному була звершена літургія, за якою молились за упокій новоспочилого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія. Богослужіння звершив вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен у співслужінні духовенства єпархії. Після завершення літургії була відслужена панахида та розпочато читання Євангелія над тілом новопреставленого владики.


Згідно із розпорядженням очільника УПЦ (МП) митрополита Онуфрія тимчасово керуючим Рівненською єпархією  призначено вікарія Рівненської єпархії, єпископа Дубенського Пимена.

Відспівування новоспочилого митрополита Варфоломія відбулося 17 вересня 2021 року о 8:00 в Георгіївському подвор’ї Миколаївського Городоцького жіночого монастиря у Рівному.

Після богослужіння труну з тілом новоспочилого владики доставлять на його батьківщину, в село Городно Ковельського району Волинської області, де він буде похований, згідно із заповітом.

Теги: