Про наставництво молодших християнок говорив під час урочистого відкриття конференції старший пресвітер Одеського обласного об’єднання УЦХВЄ Сергій Крученюк. Цього дня, як і останнього дня конференції, служив хор церкви «Віра, надія, любов» з Одеси, а її пастор Віктор Марченко ділився словом та вів присутніх у молитві.

Послужити жінкам приїхав і перший заступник старшого єпископа Анатолій Козачок, який проповідував на тему душеопікунства. Він окреслив цілі душеопікунської праці, серед яких – оздоровлення, освячення, покаяння, духовне зростання та внутрішнє відновлення особистості.

На третій день під час центрального служіння слово до сестер мала директорка департаменту жіночого служіння УЦХВЄ Віра Деркач. Вона зосередила свою увагу на вірші, який став основною темою  конференції: «А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!» (1 Сол. 5:23).

Координаторка жіночого служіння Людмила Бендус продовжила тему душеопікунства, зосередивши у своєму семінарі увагу на праці з жінками.

У вечірній час були бесіди за статусами: окремі заняття мали дівчата, заміжні жінки, вдови та сестри, яким за 60. Проводилися також заняття в секціях, звучали чудові проповіді та семінари жінок-спікерів. Зокрема, гості зі США Лариси Бубели, яка спонукала замислитися над питанням, чи чекаємо пізнього дощу пробудження в Україні, семінари  лікарки-офтальмолога та блискучої  лекторки Ірини Власенко, служительки Анни Веренич та інших.

За сприяння місії «Велике доручення» з міста Сакраменто (США), усіх охочих консультувала вже згадана лікарка-офтальмолог із Києва Ірина Власенко, яка не тільки проводила прийом безкоштовно, але й дарувала пацієнткам підібрані окуляри. Учасниці конференції могли також виміряти тиск та одержати  консультацію лікаря-терапевта.

Як розповів віцепрезидент місії «Велике доручення» Сергій Бубела, вони з дружиною Ларисою та командою лікарів з України займаються цим служінням вже близько 20 років. «Свого часу ми поєднували такі виїзди медиків на місця з дитячими таборами та євангелізаціями, і результат був чудовий, – розповідає Сергій. – Таким чином ми відкрили шість церков у Полтавській області, які діють до сьогодні».

Теги: