«Цього дня зносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу служіння Вселенській Церкві, очолюючи протягом п’яти років благодійну організацію "Реновабіс", яка понад два десятиліття простягає руку допомоги Українській Греко-Католицькій Церкві», – пише Блаженніший Святослав.

У тексті грамоти глава УГКЦ відзначає плідну працю о. д-ра Крістіана Хартла у «Реновабісі», яка відзначалася жертовністю, ревністю, професіоналізмом та автентичним людським ставленням до потребуючих.

Новим керівником «Реновабісу» став професор Томас Шварц.

Днями в Берліні відбувся 25-й Міжнародний конгрес Реновабісу «Щоб усі були одне. Екуменізм у Центральній і Східній Європі: Завдання і обдарування». УГКЦ на цьому конгресі представляв владика Богдан Дзюрах, екзарх для українців-греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії, та о. д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин.

«Як представники УГКЦ, прагнемо засвідчити, що єдності можна не лише бажати і за неї молитися, але єдністю можна вже тепер реально жити», – написав владика Богдан на своїй сторінці у фейсбуку.

Нагадаємо, нещодавно УПЦ (МП) видала навчальний посібник «Історія та богослов’я Католицької Церкви» за підтримки фонду «Реновабіс» (Німеччина) та фонду «Академічна ініціатива» (Україна). УПЦ (МП) давно співпрацює з католицьким фондом «Реновабіс».

Теги: