Пінхас Полонський спеціально прибув з Ізраїлю в Дніпро з просвітницькою місією, щоб поділитися зі своїми знаннями і філософськими думками.

Як озповіла одна з організаторів зустрічі Хагіт Мануйлова, «в цей вечір просторий зал «Menorah Ballroom» був переповнений охочими почути відомого лектора. Зустрітися з Пінхасом Полонським прийшли близько 250 учасників програм «Тіккун Олам» і гості з багатьох міст України, таких як Запоріжжя, Павлоград, Новомосковськ, Ніжин, Умань, Верхньодніпровськ і Кам'янське».

Ізраїльський дослідник і популяризатор іудаїзму в середовищі російськомовних євреїв, активіст просування концепції «Бней Ной», автор оригінальних популяризаторських праць Пінхас Полонський привіз у Дніпро свої відомі книги - три томи коментарів до Тори «Біблійна динаміка» та «Ідеї Каббали та їх застосування в житті» .

«Ізраїльський просвітитель рідко буває в Україні. А сьогодні приїхав в нашу країну і відвідав наше місто з доброї нагоди - його книги вийшли українською мовою. Серія книг «Біблійна динаміка» є новим коментарем до Тори з додаванням авторських концепцій. Це оригінальний і абсолютно новий підхід до вивчення Тори. Пінхас Полонський роз'яснив присутнім, що біблійна динаміка - це коли кожен з персонажів Тори проходить певну трансформацію. Відомий автор представив присутнім своє трактування Тори з ексклюзивними філософськими коментарями. На зустрічі ми заглибилися в тему виходу євреїв з Єгипту і ходіння по пустелі, а також детально розібрали образ Мойсея і його роль у формуванні основ релігії, почувши оригінальне тлумачення історії про Мойсея. Після пізнавальної лекції всі охочі змогли придбати книги, тепло поспілкуватися з автором, задавши актуальні питання, а також отримати ексклюзивний автограф відомого дослідника іудаїзму. Наостанок Пінхас Полонський сказав теплі слова про те, що він дуже радий був зустрітися з такою прекрасною аудиторією, з такою величезною кількістю людей, які цікавляться Торою, вивченням єврейських традицій і вважає, що це дуже важливо для всіх народів і як чудово, що команда проекту «Тіккун Олам» за підтримки Єврейської громади Дніпра проводить таку величезну просвітницьку роботу в цьому напрямку», - сказала Хагіт Мануйлова.


Теги: