Переважна частина гуманітарної допомоги – це близько 100 тонн картоплі нового врожаю, яка була зібрана у Володимирецькому районі Рівненської області та м. Камінь-Каширський Волинської області. Також були привезені морква, буряк, капуста, цибуля та консервація.

Насельник Святогірської лаври монах Сергій (Купрін) і помічник келаря Ігор Чекман прийняли гуманітарну допомогу та висловили організаторам глибоку подяку від імені керівництва та братії лаври, всіх православних Донбасу. Вони також супроводжували гуманітарний вантаж до Святогорська.

Координатор збору гуманітарної допомоги від Рівненської єпархії протоієрей Віктор Пінчук зазначив, що парафіяни з розумінням ставляться до тієї ситуації, що склалася на Донбасі, та радо відгукнулися на заклик про збір гуманітарної допомоги для Святогорської лаври, в якій продовжують вже 7 років знаходити притулок переселенці з Донецької та Луганської областей. Особливо відзначив в цій благодійній справі священників і парафії православних храмів у містах Вараш, Сарни, в селах Полиці, Ромейки, Більська Воля, Рафалівка Володимирецького району, в селі Довге Сарненського району Рівненської області.

Теги: