Виконком Львівської мерії зобов'язав релігійну громаду самостійно демонтувати або перенести незаконну капличку в районі Голоско. Її навесні встановила парафія Святителя Миколая Львівської єпархії Православної Церкви України.

"До вирішення питання з надання в користування релігійній громаді Львівської єпархії Української православної церкви (Православної Церкви України) парафії Святителя Миколая у Шевченківському районі міста Львова земельної ділянки для спорудження храму не вчиняти жодних дій по демонтажу релігійної споруди, яка зводилася за кошти парафіян нашої релігійної громади", – йдеться у проханні священника до виконкому Львівської міськради.

Священник визнає, що документів на землю в нього немає, а захопив він її лише на прохання та "звернення громади".

Також він пише про те, що в околицях немає церков, які доступні для мешканців району, хоча в районі за кількасот метрів розташовано відразу декілька храмів, зокрема й недобудований собор ПЦУ, зазначають спостерігачі.

Священник Олексій Леонов вже відправив звернення у Львівську міськраду і воно перебуває у процесі вирішення: "Одразу після заснування релігійної громади ми почали звертатися до Львівської міської ради з проханням надати дозвіл на розробку містобудівної документації. За цей час нами було отримано багато відповідей, що це питання перебуває в процесі вирішення і до затвердження містобудівної документації "План зонування території м. Львова (зонінг)" не може бути розглянуте".

Враховуючи, що зонінг району й перебуває у розробці, у мешканців є підозра, що завтра виконком може відмовитися від ідеї про демонтаж та "узаконити" споруду.

"Хочемо наголосити, що в нашому районі у пішій доступності є шість церков. Відзначу, що їх є значно більше і вони значно ближче, ніж така ж кількість шкіл, садків, амбулаторій чи зон відпочинку. Тому ми вимагаємо, щоб питання церквовагончика було вирішене в рамках закону, тобто відбувся демонтаж. І ми сподіваємося, що члени виконкому не підуть на змову з цим отцем і не будуть своїми діями освячувати незаконне захоплення землі міста", – зазначила в коментарі "Еспресо.Захід" мешканка району Людмила Федяй.

Теги: