На свято прийшли діти разом зі своїми батьками, перетворивши подвір’я церкви в епіцентр цікавого дійства. Діти брали участь в конкурсах, танцювальних змаганнях, об’єднувалися в команди, виконували творчі завдання, називали шахові терміни, за свою активність отримували солодкі подарунки. Також на відкриття завітали художниці з аквагриму, які створили кольоровий настрій.


«Храм Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ є одним з перших не лише у Львові, але й в Україні, де функціонуватиме шаховий гурток. Тому це історична подія для нашого міста, – зазначив співзасновник школи шахів «Три Королі», кандидат у майстри спорту з шахів, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Антон Литвинець. – Наша школа шахів є ще зовсім юною, але її досягнення вже досить вагомі. Десять вихованців виконали розряди, відбулося кілька шахових таборів у Карпатах, тренування проводять кваліфіковані тренери, організовуються Всеукраїнські шахові фестивалі «Кубок Трьох Королів». Головним завданням є сприяння інтелектуальному розвитку дітей та молоді, розвиваючи логічне, аналітичне, творче і просторове мислення, пам’ять, уяву, вольові якості».

«Святий Іван Боско завжди робив так, щоби при його ораторії були діти і заохочував їх приходити на різні гуртки чи ремесла. В такий спосіб мав можливість спілкуватися з молоддю, допомагати їй духовно і розумово розвиватися. Для нас також важливо мати в ораторії гуртки і катехизації. Дон Боско казав, що потрібно виховувати дітей бути «добрими християнами і чесними громадянами». Думаю, під супроводом отців та тренерів з шахів українські діти виховуватимуться за таким вищезгаданим принципом», – наголосив директор ораторії ім. святого Домініка Савіо о. Тарас Байовський.

З-поміж найактивніших дітей, які виявляли різноманітні здібності і таланти, обрали «Короля» і «Королеву». Вони вміють грати в шахи, але хочуть вчитися ще більше, щоб в майбутньому стати чемпіонами.


На завершення, провели розіграш безкоштовних місячних абонементів у школу шахів «Три Королі». Тут працюватимуть тренери з великим досвідом роботи – Іван Рушинець, Станіслав Лазар та Владислав Баклажков, які є учасниками багатьох шахових змагань, зокрема Kasparov Chess Foundation University Cup-2021. На першому занятті діти зіграли свої шахові партії, але головні враження попереду.


Теги: