"Кожна людина має свій потенціал у певній сфері на якийсь час. Я пропрацювала керівником ЦНАП Кременецької міської ради 6 років. Коли розумієш, що вкладаєш сили, а віддачі немає, у душі з’являється порожнеча. Розумієш, що треба зупинитися і братися до чогось іншого. На будь-яких навчаннях, при спілкуванні з колегами з інших міст, нам говорили, що ЦНАП – це обличчя громади. Проте наше керівництво цієї думки не поділяло. З іншого боку звільнення з міської ради стало стимулом, аби спробувати щось інше. У цьому мене дуже підтримала моя мама Марія Михайлівна Старик. Вона власноруч готує прекрасні десерти для нашої кав’ярні, надихає нас на нові ідеї", – каже Наталія Буграк, господиня кав’ярні “Вулик”, яку відкрили в історичній частині Кременця днями.


Чоловік, за її словами, відреагував дуже позитивно (ймовірно, йдеться про родину священника-волонтера Володимира Буграка, який служить у Преображенському соборі ПЦУ Кременця).

"Цілковито підтримав нас з мамою, адже давно переконував звільнятися з державної роботи. Початковою концепцією “Вулика” була кава і випічка. Та коли ми побачили площу приміщення, яке запланували орендувати, чоловік запропонував розширити асортимент страв. Так з`явилися борщ, вареники, салати, млинці та інше".

Оскільки чоловік Наталії не тільки священник, а ще й займається бджільництвом, кав'ярню назвали “Вулик”.

"Я, спостерігаючи за бджолиними сім’ями, помітила там лад, затишок, достаток. Хочеться, щоб так було й у нашому закладі. Тому “Вулик”... Підбираючи працівників, основною вимогою було наявність вакцинування у кандидатів. Мої батьки медики, тож насправді розумію необхідність", – зазначає Наталія.

"За кілька днів, що ми працюємо, найбільше замовляли солянку та вареники з сиром. Один з наших ексклюзивів – круасани з вишнею і солоною карамеллю. Вони також до вподоби нашим відвідувачам... Перш за все ми прагнули створити тут домашній затишок. Аби люди могли прийти та відпочити у теплій домашній атмосфері. Більшість страв, які ми пропонуємо, я готую вдома своїм дітям. Борщ, соляночка, деруни по-селянськи, млинці. Є у нас й родзинка кременецької кухні – гречані вареники з домашнім сиром. Усе готуємо щодня, фактично на очах у клієнтів", – додає Наталія Буграк.

Теги: