«Діяльність програми спрямована на індивідуальний підхід до кожної людини, яка бере участь у ній, – розповів Міхоель Погрібний, керівник програми «Релігійний єврей», – суть програми полягає в тому, що чоловік-єврей звільняє цілий день для того, щоб повністю поринути у єврейське життя і відчути всю красу світу ідішкайт. День починається з молочної трапези, потім ми йдемо в молитовну залу і я, при необхідності, допомагаю виконати заповідь про тфілін, далі ми беремо участь у колективній молитві, після молитви, протягом сорока хвилин, читаємо Тегілім, адже читання псалмів Давида це порятунок, втіха та досягнення успіху у всіх життєвих ситуаціях. Далі у нас проходить урок з «Перкої Авот», назва якого зазвичай перекладається як «Повчання Отців» або «Повчання Мудреців», а сам трактат наголошує на моральних та етичних питаннях, також на цьому уроці ми обговорюємо актуальні питання єврейського світогляду».

Після цього відбувається м'ясна святкова трапеза в кошерному ресторані «Mendi's», потім керівник програми говорить Двар Тора, а закінчується обід Біркат а-мазон... На завершення духовно наповненого дня до вечірньої трапези приєднується вся сім'я учасника програми, а по закінченню учаснику програми вручається тематична книга з юдаїзму, стипендія та подарунковий продуктовий набір.

«Для кожного учасника програми передбачається сім таких зустрічей, а також три поїздки святими місцями, на жаль, у зв'язку з пандемією, поки ця частина програми відкладена, – каже Міхоель Погрібний. Основною ідеєю програми є навчити єврея правильно виконувати щоденні заповіді, дати основу у розумінні важливості вивчення Тори, Танії та інших не менш святих текстів, а далі просто допомагати та підтримувати на цьому правильному шляху для кожного єврея. Адже коли закінчується програма, ми продовжуємо зустрічатися на святах та фарбренгенах, молитвах та уроках, адже вивчення Тори – це процес завдовжки життя».


Теги: