Даний захід відбувся в рамках підготовки до Світового Дня Молоді, який відбудеться в Лісабоні (Португалія) у 2023 році.

За програмою зустрічі відбулася конференція, яку підготувала Антоніна Пухальська. Вона говорила про навернення на прикладі святого Павла. Відносно представлених прикладів із життя, можна було також зануритися в роздуми про себе самого, своє покликання та свій життєвий шлях.

«Ми повинні встати та свідчити про нашого Бога своїм прикладом, аби і інші хотіли Його пізнати. Особиста зустріч з Христом змінює наше життя, варто лише, в певних ситуаціях, подумати: щоб на моєму місці зробив Ісус», – зауважила Антоніна.

По завершенню конференції відбулося ділення в групах, де молодь роздумувала над двома питаннями: яке є твоє покликання та місія дана Богом? яким шляхом ти намагаєшся йти за Христом?

Центральною частиною зустрічі молоді, стала меса, яку очолив отець Вальдемар Павелець з Києва, йому співслужили декан Бердичівського деканату отець Андрій Ковалевський, хранитель Бердичівського санктуарію отець Віталій Козак та отці, які прибули зі своєю молоддю.

У проповіді отець Вальдемар порушив тему віри в сучасному суспільстві. «Християнське життя – не є ідеєю, а способом життя. Віра – це особистий зв’язок із Богом і повна довіра Божому провидінню. Багато підлітків і молодих людей відходять від віри своїх батьків, дідусів, священиків, інших осіб, тому що не знаходять потрібних відповідей на запитання, які їх турбують. Наприклад, що Господь такого зробив для мене, аби я біг Йому повністю довіритися та слідувати за Ним надалі?». Першим місцем передання віри є родина, але часто родина передає лише звичаї та традиції, а не живі відносини з Богом. Натомість, Церква – не супермаркет, де можна придбати молитву, катехизи, Таїнства, але лабораторія життя вірою у спільноті… Віра в сучасному суспільстві найбільше потребує ґрунтовної формації в спільноті та доброї реклами, тобто нашого особистого свідчення на щодень», – розповів проповідник.

По завершенню меси відбувся почастунок. Далі зустріч продовжилася інтеграційним танцями. Учасники дня молоді також взяли участь у заклику до Матері Божої Бердичівської разом із братами босими кармелітами.

Закінчився деканальний день молоді адорацією пресвятих дарів, молитвою один за одного та ровесників.

Теги: