Засідання очолив голова Громадської ради Сергій Убогов. Також участь у засіданні взяли заступник міністра охорони здоров’я України і голова робочої групи з питань впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я Ірина Микичак, генеральний директор дирекції медичних послуг Олександра Машкевич, члени Громадської ради і представники конфесій і релігійних організацій України. Зокрема, на засіданні був голова Синодального відділу УПЦ (МП) з питань охорони здоров’я і пастирської опіки медичних закладів митрополит Львівський і Галицький Філарет та член Громадської Ради від УПЦ (МП) протоієрей Олексій Годун.

На засіданні було розглянуто ряд питань щодо протидії пандемії COVID-19, ролі Церков та релігійних організацій у цьому, доступ населення до медичних послуг.

Також Громадська рада затвердила нову редакцію Положення про Громадську раду, розглянула питання включення професійної назви роботи «Капелан в охороні здоров’я» до Класифікатора професій України, оновила та підсилила склад Робочої групи з питань впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я України.

Були розглянуті та підтримані проєкт Етичного кодексу капелана в охороні здоров’я України та проєкт Класифікатора капеланських послуг у сфері охорони здоров’я, питання клінічної підготовки капеланів. Також було розглянуто пропозицію щодо включення до гарантованих пакетів послуг для надання стаціонарної та мобільної паліативної допомоги послуги «Духовна опіка» і пропозицію щодо надання права представникам релігійних організацій обиратися до складу спостережної ради закладу охорони здоров’я.

Теги: