З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла кінофорум провів Молодіжний відділ Волинської єпархії в готельному комплексі в селі Струмівка.

“Мабуть, кожна людина хоча б раз у житті замислюється над тим, що у цьому світі для неї є найголовнішим. І відповідь на саме це питання вирішили віднайти ті молоді православні волиняни, які вирішили взяти участь у Молодіжному кінофорумі”, – йдеться у повідомленні єпархіальної прес-служби.

Першим фільмом, який переглянули присутні на кінофорумі, була короткометражка, яку підготували студенти Волинської духовної семінарії. Семінаристи показали важливість молитви у житті християнина. За сюжетом фільму, саме до молитви вдалися майбутні душпастирі, щоб допомогти у біді близькій людині.

Луцька молодіжна «Ставрос», яка діє при Іоанно-Богословському храмі, розкрила важливість у житті християнина присутності Бога, храму Божого та Таїнства Євхаристії. Про дієву любов до Бога і ближнього, яка проявляється у добрих справах, найперше – у допомозі тим, хто цієї допомоги потребує, розповіла луцька молодіжка «Лови момент».

Молодіжка «Хризоліт», яка діє при Стрітенському храмі села Залісоче Луцького району, зняла короткометражку про те, що у наш час в непростих умовах пандемії необхідно не забувати про любов, адже сам Бог є любов’ю.

Колківська молодіжка «Дорога додому», своєю чергою, провела опитування серед мешканців селища Колки про те, що для них є найголовнішим. А насамкінець короткометражка завершилася запитанням до глядача «А що є головним для вас?»

«Amolavita» – молодіжка, яка діє при храмі Святого великомученика Димитрія Солунського села Вишнів Луцького району провела опитування щодо того, що є найважливішим для людини вже серед мешканців Луцька.

Про те, що варто цінити життя, і з цією метою, у тому числі бути обачним на дорозі зняли тематичну короткометражку учасники молодіжки «Прийди і побач» з Андріївського храму села Струмівка Луцького району. Другий фільм, знятий цією молодіжкою, був присвячений подружній парі, яка упродовж життя зберегла любов.

Після завершення показу фільмів свої зауваження та побажання висловили молодим режисерам члени журі.

Насамкінець, голова Молодіжного відділу Волинської єпархії архімандрит Ілля (Вишневський) подякував молодим людям за участь у кінофорумі та побажав Божого благословення та подальших творчих успіхів.

Фільми оцінювали професійне журі, члени якого висловили свої зауваження і побажання молодим режисерам, акторам і операторам. Після переглядів учасники кінофоруму й священики-духівники молодіжок поспілкувалися в неформальній атмосфері.

Теги: