750 дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та вимушених переселенців, дітей з багатодітних та неблагополучних сімей з різних регіонів України взяли участь у розважальній програмі, подивилися спектакль та отримали солодкі подарунки.

Митрополича ялинка проходить вже вісімнадцятий рік поспіль. Це дитяче свято було засноване ще при спочилому предстоятелю УПЦ (МП) митрополиті Володимирі.

Традиційне різдвяне дитяче свято цього року порадувало дітей із дитячих будинків, шкіл-інтернатів, соціально-реабілітаційних центрів Київської, Житомирської, Сумської та Луганської областей, із багатодітних, малозабезпечених сімей та сімей вимушених переселенців.

Свято розпочалося об 11.00 в холі Національного академічного театру, де було встановлено пухнасту живу ялинку з цукерками, мандаринами тощо. Маленьких гостей зустріли професійні аніматори. Біля великої скрині з солодощами дітей вітали Дід Мороз та Снігуронька. А учасники всеукраїнського волонтерського руху «Молодість не байдужа!» допомогали дітям отримати подарунки, пройти до зали та зайняти свої місця.

Різдвяне свято складалося із двох частин. Спочатку волонтери у костюмах казкових героїв зустрічають дітей у холі театру. Дітлахи ще не встигли роздягнутися й озирнутися на всі боки, як вже були оточені жартами, сміхом, веселими іграми, фокусами, малюванням аквагриму та іншими дитячими розвагами. Казкові герої пригощали їх мандаринами, соком та цукерками. Після цього провели до зали та розсадили по місцях.

Зі сцени голова Синодального відділу у справах молоді, архієпископ Обухівський Іона і депутат Андрій Деркач привітали всіх із Різдвом Христовим, передавши вітання від предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія та надав архіпастирське благословення.

Потім розпочалася дитяча вистава, поставлена ​​професійними акторами цього театру. На завершення свята кожна дитина отримала солодкий подарунок на згадку про свято.

Теги: